1. Size 297 mm x 420 mm

För varje miljardär går miljoner hungriga. Det är detta som skapar miljardärer: koncentrationen av rikedomar i händerna på några få. När du hör talas om en miljardär som ställer upp i val eller köper upp Twitter samtidigt som du passerar hemlösa på vägen till jobbet, låt dig då inte luras — allt hänger samman.

De säger vad som helst för att få dig att tro att dina problem är ditt eget fel, för att få dig att vända dig mot dina medmänniskor, för att få dig att ta extra jobbpass så att du kan tjäna mer pengar åt dem. Men hur hårt du än jobbar tar de alltid hem en större del av kakan. Sådan är kapitalismen.

De säger att de vill bevara “yttrandefriheten”, att de erbjuder oss “möjligheter”, att de är här för att beskydda oss. Sedan köper de upp sätten vi kommunicerar på, manipulerar algoritmerna, bestämmer vad vi ser och hör. De sponsrar fascister som attackerar alla som kritiserar dem, sprider lögner för att elda på etniskt och religiöst hat. De vill att allt värde ska mätas i pengar för att förhindra oss från att kunna drömma om något annat.

Vi förtjänar en värld där människor respekteras för vad de delar med sig av, inte för vad de tar för sig själva. Det verkliga problemet är det system som orsakar dessa ojämlikheter till att börja med. Snarare än att tävla om att bli de som utnyttjar och förtrycker, låt oss istället avskaffa verktygen de använder för att förtrycka oss.

För en värld utan tyranner och oligarker, besök crimethinc.com